Lanzarote

Onderweg

Hieronder een impressie van andere bezienswaardigheden op het eiland.

Vanaf Playa Blanca loopt een groot aantal weggetjes naar de stranden van Papagayo. Hier liggen de mooiste en schoonste baaien van het eiland. Je kunt er met de fiets komen, maar dan is een mountainbike wel aan te raden. De wegen zijn onverhard, dus erg hobbelig met veel grote kuilen en losliggende stenen. Enkele 'bikkels' van ons hebben het wandelpad geprobeerd maar dat is geen aanrader. Je komt regelmatig op een strandje uit en door het mulle zand valt niet te fietsen.
Op Punta del Aguila staat Torre de Aguila. Het is een ronde toren uit de 18de eeuw. In de toren bevindt zich het oudste gerestaureerde toilet van het eiland. Vanuit het toilet heb je een fantastisch uitzicht op Fuerteventura, Punta de Papagayo en Punta de Limones. Helaas was de toren gesloten en het weer was die dag te somber om een echt mooi uitzicht te hebben.
In het wijndorp Mozaga staat het standbeeld “Monument del Campesino” van César Manrique. Het 15 m hoge beeld werd opgericht ter ere van de boeren. Bij het monument is een museum waarin oude ambachten worden getoond, een restaurant en een souvenirwinkel.
Op grote delen van het eiland rijdt je door een maanlandschap van gestolde lava. Tussen de lava valt zo nu en dan een sprietje groen te zien. Het merendeel is echter troosteloos zwart en grijs.
Onderweg naar de cactustuin een landschap met zeer vreemde rotsblokken bestaande uit verschillende lagen steen en met enorme gaten.
De kerk San Miguel van Teguise. Eigenlijk heet de kerk Nuestra Señora de Guadalupe. Ze werd een aantal malen verbouwd en gerestaureerd. De kerk heeft een mooi hoogaltaar en levensgrote heiligenbeelden in de zijaltaren. Verder is de kerk vrij kaal voor een katholieke kerk.

De stad Teguise werd rond 1406 gesticht en werd in de 16de en begin 17de eeuw meermalen geplunderd door piraten. Tot 1852 was Teguise de hoofdstad van het eiland.
Een mooi karakteristiek spaans molentje. Kopen??? Toen we het gingen bekijken werden we gelijk aangesproken of we het molentje wilden kopen, maar zoals het echte Hollanders betaamt, was het voor ons “kijken, niet kopen!”.
De dalen in het Noorden van Lanzarote zijn een bezoek zeker waard. In het prachtige “dal van de duizend palmen” liggen de dorpen Haría en Máguez.
Haría is het geboortedorp van de kunstenaar César Manrique. Ook de laatste jaren van zijn leven woonde hij hier.

Windmolens op het Noordelijk deel van het eiland.