Lanzarote

Playa Blanca

Playa Blanca ligt aan de zuidkust van Lanzarote. Eens was het een klein vissersdorpje, maar nu is het een echt toeristenstadje geworden. Er zijn talloze hotels en appartementen en er wordt nog volop bijgebouwd. Deze kant van het eiland telt het grootste aantal zonuren. Als het in het Noorden bewolkt is, schijnt hier vaak nog volop de zon. In het centrum zijn vele supermercados(supermarkten) en souvenirwinkeltjes en restaurants. De restaurants liggen hoofdzakelijk aan Playa Dorada, de promenade langs het strand. Hier kun je heerlijk eten.

Het strand langs de promenade is een prachtig zandstrand. Hier en daar zijn beschuttingen gebouwd, waardoor het ook bij straffe wind erg lekker is op het strand. De kinderen kunnen hier heerlijk spelen (zie ook kinderpret).
We zaten in het 3 sterren appartementencomplex van H10. Het zijn nette appartementen die rondom een zwembad zijn gebouwd. Bij het zwembad is het goed toeven. Er staan strandstoelen waar je heerlijk op kunt zonnen en er is een bar waar je drank en gebak kunt krijgen. Iedere dag (behalve vrijdag) worden de appartementen schoongemaakt. Dat is erg fijn als je kleine kinderen bij je hebt. Bij het complex zit ook een restaurant waar je kan ontbijten en dineren.

aankomst, we hebben er zin in!het zwembad