Kalavarda

Uitzicht vanaf ons appartement

Kalavarda is een klein dorpje aan de westkust van Rhodos en ligt zo'n 35 kilometer van Rhodosstad. Het heeft ongeveer 500 inwoners. De inwoners zijn voornamelijk boeren die leven van de wijnbouw of het verbouwen van groente- en/of fruit. Toeristen zie je hier nauwelijks, afgezien van de bussen (vooral van TUI) die naar de opgravingen van Ancient Kamiros rijden.

Mevrouw Papamichael, eigenaresse van hotel Vouras, in haar keuken.

Ons appartement, dat behoort bij hotel Vouras, lag op een heuveltje waardoor je mooi over de andere huizen naar de zee kon kijken. Iedere avond aten we in het restaurant van het hotel waar volop keus was aan lekker Grieks eten als Stifado (konijn), Souvlakia (lamsvlees), Moussaka (pastei van rundergehakt en aubergines), Pastitsio (pastei van rundergehakt en macaroni), gevulde augergines en bantzaria salata (rode bietensalade). Als toetje aten we druiven uit eigen tuin. Marijntje zat daar heerlijk van te smullen en ook Griekse salade (vooral de olijven!) smaakte haar goed. Bregje was vooral gek op de heerlijke gebakken aardappeltjes.
Voor het eten speelden de kinderen met de poesjes. Als het warm genoeg was zaten we buiten en scharrelden de poesjes over het terras tot groot vermaak van de kinderen.

Naar het strand was het slechts 700m. Het strand van Kalavarda is een mooi rustig zandstrand met een baai waar de kinderen lekker in de zee konden spelen, omdat daar niet zulke hoge golven waren. In de periode dat wij er waren was het lekker rustig. Slechts enkele mensen waren op het strand. Bij het strand zijn twee taverna's waar je lekker kunt eten en drinken.

Ons tentje op het strand van Kalavarda.
Bananenboom in een voortuin.