Kinderpret

Op Rhodos zijn alle ingrediënten voor een leuke kindervakantie aanwezig:

In de herfst, als je in Nederland alweer met winterjas aanloopt en het stormt en regent is het voor kinderen heerlijk om weer even in je blootje te kunnen spelen. Toen we op weg waren vanaf het vliegveld naar het appartement begon Bregje al te glunderen. "Wat een mooie land", riep ze, terwijl ze naar buiten keek en de heuvels en witte huizen in het donker bewonderde.

Bij het hotel waar we in een appartement zaten hadden ze jonge poesjes en konijnen. Ook was het mogelijk om met een kar met ezel een rondritje te maken. Vooral de poesjes waren bij onze dochters erg in trek. We moesten echter goed opletten, want kleine kinderen gaan niet erg zachtzinnig met beesten om. De poesjes waren gelukkig een hoop aandacht gewend dus kon er aardig met ze gezeuld worden.

Het strand van Kalavarda was geweldig lekker voor de kinderen. Dichtbij het appartement en één van de weinige zandstranden aan de westkust van het eiland. Voor kinderen is het erg belangrijk dat het geen kiezelstrand is. Op het kiezelstrand valt niet te scheppen, dus niet te spelen, en kiezels zijn niet fijn om op te lopen. Marijntje heeft op het strand goed leren lopen. Zand is oneffen en je verliest er gauw je evenwicht op. De eerste dagen viel ze om de meten. Een week later liep ze al zonder te wankelen naar de zee. Vooral stenen naar de zee dragen was een leuk spelletje.

Brr, best eng die golven en koud voor mijn buikje! Oh jee, nu zit mijn speen onder het zand. Hallo oma, het is hier fantastisch!

Lekker tekenen en schrijven op het terras van het appartement. Kijk, ik kan al een paar letters en woordjes schrijven.

Overal op Rhodos is men aardig voor kleine kinderen. Zo ook in een restaurant in Rhodosstad. Bregje werd opgetild om de papagaaien beter te kunnen zien en mocht er zelfs eentje op haar arm houden.

Bregje in de speeltuin bij Agios Sillas. De fietstocht vanaf Kalavarda naar Agia Anna en Agios Sillas is voor de kinderen erg leuk omdat beide kapellen een speeltuin hebben. Dus goede plekken om even te stoppen, spelen en uit te rusten. Tussen Agia Anna en Agios Sillas zit helaas een onverharde weg met losliggend grind. Dit is geen pretje als je met een hybride rijdt. Het kan wel maar met een kleintje voorop dat ook nog in slaap valt, moest ik erg voorzichtig zijn. Voor deze tocht is een mountainbike dus aan te raden. Je hebt dan veel meer grip op de weg.