Onderweg

Typisch Grieks. Regelmatig zie je een huis dat half af is. De éne keer is alleen de onderverdieping afgemaakt en zie je op het dak het betonijzer nog zitten. De andere keer, zoals hier is de bovenverdieping afgemaakt en zie je onder nog het kale beton. Hier en daar zie je zelfs alleen maar een betonskelet staan. Deze staan er soms tientallen jaren. Op Rhodos is het de traditie dat de vader zijn dochter als bruidschat woonruimte geeft. Ouders met dochters laten daarom vaak een betonskelet neerzetten. Voor iedere dochter een verdieping. Zodra een dochter trouwplannen heeft wordt een van de verdiepingen afgebouwd.

De toren bij de kerk in het huidige Ialissos, ook Trianda genoemd.
De meeste kerken op Rhodos zijn kleine openluchtkapelletjes. De kerk in Kremasti is één van de uitzonderingen.
Van kiezelstenen kun je prachtige mozaïken maken. Hier één van de mozaïken bij het kerkje van Agios Silas.
Onderweg langs de kust van Kalavarda naar Kamiros Skala kom je langs steile heuvels met geiten. De kinderen vonden het prachtig. We zijn regelmatig gestopt om de geiten te bewonderen maar ze waren erg schuw.
Lekker uitrusten op de trap bij het kerkje van Mandriko.
Rennen door de galerij van het kerkje van Mandriko.
Als planten op Rhodos genoeg water krijgen groeien en bloeien ze weelderig. Je zag dan ook veel huizen overwoekerd door klimplanten met prachtige bloemen. Sommige klimplanten groeien door het klimaat 4-5 meter per jaar. Bij het restaurant aan het strand van Kalavarda hadden ze een haag gemaakt van hibiscussen. Dan zie je pas hoe mooi zo'n kamerplant kan wezen.